アブソリュート・エンコーダー・シリーズがマルチターン出力オプションを追加します

2018年10月16日

CUI’s Motion Group today announced that its AMT21 series of absolute modular encoders has added models with multi-turn output capability. Offering 12 bits or 14 bits of absolute position information, the multi-turn AMT21 series implements a 14-bit signed number turns counter for applications rotating beyond 360 degrees. These features provide users with the ability to keep track of position even during power down conditions, while the turns counter can be maintained via a battery backup, eliminating the need for a homing sequence.

Based on CUI’s patented capacitive ASIC technology, the AMT21 series is highly durable and accurate with resilience to the dirt, dust, and oil typically found in motion applications. Its high-speed RS-485 protocol for fast and low latency position data is accompanied by a low current draw of 8 mA at 5 V and a compact package with locking hub for ease of installation. Boasting accuracy of ±0.2 mechanical degrees, the AMT21 series further carries an operating temperature range from -40 to +105°C in either radial or axial orientations.

このAMT21シリーズのデジタル性により、ユーザーはCUIのAMT Viewpoint™ GUIまたはエンコーダーのRS-485プロトコールを介して、アライメントを設定することもできます。さらに、このAMT21エンコーダーのデジタルインターフェイスは、RS-485バスを共有する複数のエンコーダーのためのアドレス設定にも使用することができます。

The AMT21 series is available immediately with prices starting at $49.72 per unit at 50 pieces through distribution. Please contact CUI for OEM pricing.

製品名: AMT21シリーズ
納期: 5週間
対象ユーザー: 産業、ロボティクス、バッテリー使用、オートメーションのアプリケーション
主な特長: マルチターン出力、12または14ビットの分解能、小型パッケージ